Loading...
Over2020-05-21T10:45:51+00:00

MISSIE

Wij helpen mensen die willen bewegen

in beweging te komen én te blijven.

Dit doen we in onze ogen op de meest effectieve manier:

mensen helpen met gedragswetenschap om zelf langdurig te veranderen

 

JOHNNY

Mijn naam is Johnny en ik heb DE BEWEEGREDEN opgericht. Ik ben psycholoog en heb een fascinatie voor menselijk gedrag: waarom denken mensen wat ze denken, voelen ze wat ze voelen en doen ze wat ze doen? Daarnaast hou ik van sporten. Ik vind het leuk, ik vind sterker worden gaaf en het helpt me om mijn hoofd leeg te maken. Maar wat sport me bovenal heeft gebracht is het inzicht, eigenlijk meer het gevoel, dat je dingen die je eerder niet voor mogelijk hield toch kunt. Sport is een goede manier om te ervaren dat je resultaat bereikt als je er moeite in stopt. Het gebeurt zo vaak dat mensen ongemerkt de deur naar verandering dichtgooien door onbewust te denken: ‘Ik kan het niet’. Sport en de vooruitgang die je daarbij boekt, kan helpen om die deur weer open te zetten en echt te voelen dat je het wel kunt. Dit gevoel is ontzettend belangrijk: het geeft kracht en motiveert om de dingen te doen die je graag wilt. Het mooiste is dat dit gevoel zich niet beperkt tot de sport waarbij je het ontdekt. Als je dit gevoel eenmaal hebt ervaren, kun je het ook gebruiken op andere vlakken. Die ervaringen en dat gevoel wil ik graag meegeven aan anderen.

Oja, verder nog wat dingen: ik woon in Nijmegen en wandel graag in de natuur. Ik lees of teken (wanneer ik daar tijd voor zie te maken), bezoek wel eens een museum en hou van lol maken met vrienden. Ik geniet extreem van de eerste kop koffie van de dag (voor het ontbijt) en kan een goede whisky of rode wijn absoluut waarderen. En als je het hebt over snoep: sowieso gele M&M’s.

Ik ben afgestudeerd als psycholoog met een specialisme in gedragsverandering. Bij gedragsverandering gaat het niet om het behandelen van mensen met bijvoorbeeld een angststoornis, maar om het analyseren van gedrag van mensen in groepen en het ontwikkelen van interventies om dit te veranderen. Dit kan in allerlei contexten, zoals mensen zich veiliger laten voelen op straat of mensen stimuleren om minder afval op straat te gooien.

Het is leuk werk om te doen, zowel uitdagend als waardevol omdat je met zulke projecten bijdraagt aan de maatschappij. Na een paar jaar merkte ik alleen dat er iets miste. Hoewel je met dit werk je steentje bijdraagt aan de maatschappij help je mensen niet per se met het veranderen van gedrag voor de dingen die zij zelf willen. Terwijl mensen helpen en menselijk contact voor mij juist de kern is van psychologie.

Tegelijkertijd bracht sport mij mooie ervaringen. Ik sportte consistent en merkte dat ik dingen bereikte waarvan ik dacht dat ik die niet kon (geen topsportprestaties, maar voor mij waren het wel dingen die ik niet voor mogelijk achtte). Ook buiten sport merkte ik dat dit me hielp om te ervaren dat ik resultaat bereikte als ik moeite deed, wat me hielp om andere onzekerheden te overwinnen.

Mensen om me heen begonnen vragen te stellen over sport, over hoe ik het trainen volhield en of ik ze kon helpen. Veel mensen willen namelijk meer bewegen, fit worden en afvallen, maar ze weten niet hoe ze moeten beginnen of hebben moeite met volhouden. Door onrealistische wensen en slecht uitgevoerde pogingen mislukt hun voornemen. Ze gooien de deur voor zichzelf dicht: ‘Ik kan dit niet’ of ‘Ik ben nu eenmaal niet zo’. Het mooie is, dat in de psychologie veel onderzoek is gedaan naar hoe je mensen kunt helpen met het oppakken en het volhouden van sporten en afvallen.

Zo kwamen twee gebieden, die dicht bij mij staan, sport en psychologie samen. Met mijn kennis van psychologie kan ik mensen persoonlijk helpen met het bereiken van hun doelen en ze hopelijk dezelfde ervaring geven die sport mij bracht. Zo is DE BEWEEGREDEN ontstaan.

Neem contact op

 

 

WAT IS JOUW BEWEEGREDEN?

06-17030304